Mistscaping Domplein Utrecht

Het Domplein in Utrecht wordt grondig onderhanden genomen. Nieuwe bestrating, verlichting en meubilair zullen van het Domplein een aantrekkelijke ontmoetingsplaats maken met een bijzondere uitstraling. Op de website van Stichting Domplein 2013 staat alle informatie over de geplande projecten. 
Een van de projecten is de door OKRA landschapsarchitecten ontworpen markering van de contouren van het  voormalig Romeinse castellum Het verloop van de castellummuur onder de huidige bestrating wordt op een aansprekende en dynamische manier vorm gegeven. De technische uitwerking van dit ontwerp is in handen van Rots Maatwerk . In opdracht van Rots Maatwerk levert en installeert Aquaco de mistscaping voor de markering, bestaande uit  6 tracés die een totale lengte hebben van ca. 170 m. 
Het mistscaping systeem omvat hogedrukleidingen met nozzles. Aansturing geschiedt middels drie hogedrukpompen vanuit een afgesloten pompkelder. Het water vanuit de pompkelder zal via RVS leidingen naar de nozzles worden getransporteerd en op meerdere plaatsen worden aangesloten op de diverse fonteinen. Achter de pompen bevindt zich een UV-unit  waarmee eventuele algen en bacteriën gedood worden. Na de UV installatie wordt een polyester zandfilter geplaatst om vuil en zand uit het water te filteren. De installatie wordt voorzien van een onthardingsinstallatie ter voorkoming van kalkafzetting op de nozzles en in de leidingen. 

 Aquaco mistscaping nevelsysteem in Utrecht                              Aquaco mistscaping nevelsysteem in Utrecht
 Servetstraat Utrecht                                                 Detail Mistscaping 

Voor meer informatie over dit project of de mogelijkheden die met mistscaping te realiseren zijn kunt u contact met ons opnemen via e-mail:
info@aquaco.nl of telefonisch: 0481 - 377 177.
  ©Aquaco
terug